Wie is Joop Stoeldraijer

Joop Stoeldraijer
Joop Stoeldraijer

“Hoewel geboren en getogen in Terheijden, woon ik al ruim vijfendertig jaar samen
met Hennie (met wie ik samen drie kinderen en zeven kleinkinderen heb) in een mooi historisch pand in het centrum van Steenbergen.

Ondanks mijn leeftijd ben ik nog best een druk baasje. Zo knutsel ik dagelijks aan ons huis, ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden en sleutel ik met plezier aan mijn oldtimer. Ook pottenbakken en biljarten doe ik graag. Eigenlijk vind ik zóveel dingen leuk om te doen dat vierentwintig uren in een dag er voor mij gewoon te weinig zijn.

Politiek heeft mij vanaf jonge leeftijd al geboeid en dan met name progressieve partijen, zoals de Kabouterpartij en Oranje Vrijstaat. Na vier jaar burgerraadslid te zijn geweest voor de PvdA, ben ik sinds 2022 zowel bestuurs- als fractievoorzitter van onze jonge partij Progressief Samen.

In 2021 besloten Nadir en ik namelijk de handen in een te slaan voor een brede progressieve partij, omdat een landelijke politieke partij volgens ons niet zoveel meerwaarde heeft voor de lokale politiek. En dat resulteerde 2022 meteen in drie raadzetels en een wethouderschap.

Als voorzitter van Progressief Samen weet ik me gesteund door een actief bestuur
en een enthousiaste fractie. En natuurlijk door onze wethouder Nadir!”

06 – 19 59 21 81
j.stoeldraijer@gemeente-steenbergen.nl