Wie is Nadir Baali

Nadir Baali

“Ik ben een geboren Steenbergenaar en een trots wereldburger. In 2018 werd ik gekozen als raadslid. Toen nog voor de PvdA. Ik had het gevoel dat de lokale politiek vastliep. Mensen werden niet betrokken bij hun omgeving, maar beperkt uit de armoede geholpen en kregen te weinig hulp bij bijvoorbeeld verduurzaming. Samen met mijn collega Joop hebben we in die jaren een mooie basis mogen leggen voor meer daadkracht, samenwerking en oprechte betrokkenheid.

Najaar 2021 hebben we met een breed georiënteerde groep inwoners Progressief Samen opgericht. De andere partijen waren ons te vaag en te veel op links-rechts gericht. Progressief Samen is de partij met de meest vernieuwende plannen en…
we zijn ook nog eens hartstikke concreet!

Na een prachtige verkiezingsuitslag in 2022 mocht ik als wethouder aan de slag in het nieuwe college. Het is een veelomvattende functie die ik met veel enthousiasme en gedrevenheid uitoefen. Dat vergt veel, zo niet al mijn tijd. Toch heb ik onlangs besloten me aan te melden voor een landelijke (VNG-)commissie die de overheid adviseert op sociaal beleid voor gemeenten.

Daarnaast probeer ik af en toe even ontspanning te zoeken in mijn hobby’s. Ik lees graag, kijk tv-series en ben een echte Bourgondiër. Terrasjes, restaurants en de vele internationale gerechten bij ons thuis… heerlijk!

Verder draag ik ook buiten de politiek m’n steentje bij als vrijwilliger bij de Zonnebloem. En zette ik een coaching-programma op voor maatschappelijk betrokken jonge mensen.”

06 - 54 64 09 53
n.baali@gemeente-steenbergen.nl