Wie is Edwin van Thillo

Edwin van Thillo
Edwin van Thillo

“Na ruim tien jaar lang als radioman en hoofdredacteur verbonden te zijn geweest aan de lokale omroep (SLOS), vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging: Progressief Samen!

Toen ik in de Steenbergse Courant een artikel las over de partij, hoefde ik niet lang te twijfelen. Progressief Samen staat namelijk voor luisteren naar de burger. En dat is iets wat ik de laatste jaren echt heb gemist. Er wordt namelijk teveel óver en te weinig mét de inwoners gesproken.

Als raadslid zet ik mij onder andere in voor mensen met een inkomen rond het bestaansminimum. Voor deze groep valt nog veel winst te behalen in onze gemeente. Daarnaast ben ik secretaris van onze jonge en actieve partij.

Ik hoorde ooit de bekende cabaretier Herman Finkers zeggen: “de twee vakken die
het allerbelangrijkst zijn – en zwaar ondergewaardeerd – dat zijn taal en geschiedenis. Zonder taal kun je niet denken, je kunt zelfs niet rekenen zonder taal. En dan geschiedenis: geschiedenis maakt dat je iets ziet.” Ik had dit zelf echt niet beter kunnen zeggen!

Verder heb ik een brede muzieksmaak – met daarbij toch wel een voorkeur voor (hard)rock. Ik heb ook voorliefde voor drummers, zoals Phil Collins, Keith Moon,
Dave Grohl en Lars Ulrich.”

06 – 43 56 21 41
e.vanthillo@gemeente-steenbergen.nl